• Instagram
  • Twitter
  • Facebook
  • Mail
  • Kayıt – Bilgi Talebi
  • Sehlen Blog
  • Mekke Medine Canli İzle
  • Bizden Haberler
Bizi Arayın: +90 212 523 42 00 | Sehlen Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7952
  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
  • Hac Turları
  • Umre Turları
    • 5 Yıldızlı Umre Turları
    • Haftalık Umre Programları
    • Güncel Umre Turları
    • Oteller
    • Umre Nedir
    • Umre İçin Önemli Bilgiler
    • Umre Sözlüğü
    • İhram Yasakları Nelerdir?
    • Umre Hac İlişkisi
    • Umre Ziyaret Yerleri
    • Umre İçin Gerekli Evraklar
  • Kudüs Turları
  • Kültür Turları
  • Villa Sehlen
  • İletişim
  • Ara
  • Menu Menu

Umre İçin Önemli Bilgiler

Umre İle İlgili Tavsiyeler

KUTSAL YOLCULUĞA BAŞLAMADAN YOLCULUĞUMUZUN VERİMLİ, İBADETLERİMİZİN HAZZI İÇİN MUTLAKA AMA MUTLAKA OKUYALIM VE OKUDUKLARIMIZI UYGULAYALIM! AKSİ TAKDİRDE SORUNLAR YAŞAYACAĞIMIZI BİLELİM!

– Madden ve manen hazır mıyız?

– “Ya Rab! Hac ve Umre yolculuğunu bana kolay kıl.”(Hz.Muhammed s.a.v) duasını unutmamalıyız. Hac ve Umre kitapçığını mutlaka okumalıyız. Bu ulvi yolculuğun, seyahatin ötesinde, ibadet yolculuğu olduğunu unutmamalıyız.

– Hac ve Umre seminerlerine mutlaka ama mutlaka katılmalıyız. (Bilinçli ve şuurlu yapılan az ibadetin, bilinçsiz ve şuursuzca yapılan çok ibadetten daha hayırlı olduğunu unutmamalıyız.) Hac ve Umre programlıdır ama zaman zaman programlarda aksamalar olabileceğini de unutmamalıyız ve Mekke – Medine deki programlarımızı ona göre ayarlamalıyız. Gidiş ve dönüş uçuş tarih ve tarifelerinde gecikmelerin olabileceğini bilmeliyiz.

– Bagajlarımıza mutlaka ad-soyad, adres, telefon ve kafile numaralarımızı, biliyorsak gittiğimiz otel adı ve oda numarasını da yazmalıyız.

– 45 yaş altında ki yanlarında erkek mahremi ile gidecek (baba, amca, dayı, abi vb.) bayanların yanlarında noter kağıdı ve nüfus kayıt örneği bulunmalı, Mekke ve Medine`deki pasaport kontrollerinde kefilimizle beraber kontrol yaptırmalıyız.

NOT:

1) 45 yaş altı yalnız gidecek bayanlar ve 18 yaş altı erkek çocuklar için yanlarında resmi erkek mahrem olmadıkça seyahate katılamazlar!

2) Anne veya baba pasaportu ile seyahat edecek çocukların fotoğraflarının mutlaka yapıştırılmış ve mühürlenmiş olması gerekmektedir.

YANIMIZDA BULUNDURMAMIZ GEREKENLER!

– İhram`ı (erkekler için) Mekke`ye gidilecekse, ayrı bir çanta içerisinde yanımızda bulundurmalıyız.

– Ayrıca terlik (sandalet) türü bir giyecek bulundurmalıyız ve tavaflarda kullanmak için deri patik almalıyız. Spor ayakkabı veya tabanı kaymayacak hafif ayakkabı almalıyız. (Geziler için)

– Teri emen, sıcağı fazla geçirmeyen, pamuklu – keten cinsinden beyaz elbiseler ve güneş gözlüğü almalıyız.

– Çatal iğne bulundurmalıyız. (İhram için) Kalın hırka (Medine için) almalıyız.

– Yumuşak, cebe sığacak ince seccade (acil durumlar için) almalıyız.

– Kişisel bakım ürünleri (diş macunu ve fırçası, kokusuz sabun, güneş kremi almalıyız)

– Tırnak makası, küçük el makası (ihramdan çıkmada kullanmak için) bulundurmalıyız.

– Cep telefonlarımızı yanımıza almalıyız ve gider gitmez Mekke – Medine hattı almalıyız. Türkiye hattı kullananlara gelen her telefon ve mesajın yurtdışı ödemesi yazılmaktadır.

– Telefonla da sık sık meşgul olmadan rehberimizin Mekke – Medine telefon numarasını kayıt etmeliyiz. Mekke – Medine numaramızı da rehberimize mutlaka hemen vermeliyiz.

– (Aldığımız hattın kontörü bittiği an yeni kontör kartını yüklememiz için şu işlemi takip etmeliyiz:

– *1400* kazıdığımız kontör numarası #yes. Hat ve kontör her yer de bulunmaktadır. 75 veya 80 Riyal arasındadır.)

SAĞLIKLA İLGİLİ YANIMIZDA BULUNMASI GEREKENLER!

– Doktor tavsiyesi dışında hiçbir ilaç kullanmamalıyız. Hijyenik maske, ağrı kesici, gribal enfeksiyon ilaçları (novalgin, aspirin, antibiyotik, kabızlık ilacı, pişik merhemi, ateş düşürücü şurup, grip önleyici ilaç, boğaz ve sesle ilgili ilaçlar (pastil) mutlaka almalıyız.) hastalıklarımızı rehberimize mutlaka bildirmeliyiz.

– Yeşil reçeteli ilaçlarımız varsa, ingilizce raporuyla beraber yanımızda bulundurmalıyız.

– Devamlı kullanmamız gereken ilaçlarımız varsa yeterli miktarda yanımıza almalıyız.

– Sağlık ocağı ve hastanelerimizin olduğunu bilmeli ve gerektiğinde buralardan kendi imkanlarımız dahilinde yaralanabileceğimiz! bilmeliyiz.

HAVA ALANLARI

– Hava alanına uçuş saatinden en az 3 saat önce belirtilen yere gelmeliyiz.

– Rehberimizle mutlaka irtibata geçmeliyiz. Yurt dışı çıkış harcını hemen yatırmalıyız. Dekontları muhafaza etmeliyiz.

– Hava alanında rehberimiz tarafından dağıtılacak pasaport, kimlik kartlarımız, uçak biletlerimiz ve pasaport içindeki diğer evraklarımızı, gidip dönünceye kadar mutlaka el çantamızda muhafaza etmeliyiz.(Aksi taktirde yolculuğumuza engel çıkacaktır.)

– Valizlerimizi rehberlerimizin bilgileri dahilinde uçağımıza vermeliyiz.

– Gidiş ve dönüş pasaport kontrollerinde verilecek giriş çıkış fişlerini doldurmalıyız.

– Gidiş ve dönüşlerde eşyalarımızı uçağın kargo bandına verirken eşya sayısını pasaportumuzla beraber bant görevlisine bildirmeli ve eşyalarımızın takibine

ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ.

ÇOK ÖNEMLİ TAVSİYELER 1

– Mekke ve Medine`deki rehberimiz tarafından belirlenecek bilgilendirme toplantılarına

– MUTLAKA AMA MUTLAKA saatinde katılmalıyız. Hava alanında ihrama girerken (kadınlar hariç) iç çamaşırlarımız dahil çıkarıp, ihram örtülerimize bürünmeliyiz.

– 2 rekat ihram namazı kılmalıyız.

– Uçuş öncesi mutlaka tuvalet ihtiyacımızı gidermeliyiz. Hava alanlarında ve diğer yerlerde gidip dönünceye kadar, kafilemizle beraber topluca hareket etmeliyiz. Mekke`ye gidenler için ihrama girdikten sonra ihram yasaklarını unutmayıp, İhramlıya yakışan bir tavırla hareket etmeliyiz.

– İhram yasaklarına dikkat etmeliyiz.

– Uçağa binerken yer için yol arkadaşlarımızı üzmemeliyiz. Yolculuk esnasında arkadaşlarımızla iyi geçinmeliyiz. Uçakta gereksiz bir şekilde üst bagajlarımızla meşgul olmayıp zikir ve dua ile meşgul olmalıyız.

– Uçaktan inerken bizi ve arkadaşlarımızı üzecek aceleci ve sabırsız davranışlardan kaçınmalıyız. Bu yolculuğun, ibadet yolculuğu olduğunu unutmamalıyız. Zahmeti olmayan ibadetlerin rahmeti olmayacağını da unutmamalıyız.

ÇOK ÖNEMLİ TAVSİYELER 2

– Transfer ve gezilerimizde acele etmemeliyiz ve sabırlı davranmalıyız. Yanımızda mutlaka şemsiye ve güneş gözlüğü bulundurmalıyız.

– Ancak, ama, eğer sözcüklerini mümkünse kullanmamalıyız ve sabretmeliyiz.

– Rehberlerimizi dikkatlice dinlemeli ve onlara yardımcı olmalıyız.

– Kusurlu ve hatalı insanları göreceğiz, onları affetmeli, ibret almalıyız. Yolda otobüsle ilgili, otelde ise gerek yataklarla, gerekse de yemeklerle ve diğer hizmetlerle ilgili eksikliklerin ve aksaklıkların olabileceğini göz önünde bulundurarak sabırlı olmalıyız.

– Otel odalarımızdaki mini ikramların ücretlerinin kendimiz tarfından ödeneceğini bilmeliyiz.

– Ülkemize döneceğimiz tarihte otelimizi eşyalarımızla beraber en az 5 saat önce boşaltacağımızı bilmeliyiz ve ona göre tedbir almalıyız.

– Bize belirtilen yer ve saatte valizlerimizi gösterilen yerlere yerleştirmeliyiz ve eşyalarımıza çok dikkat etmeliyiz. Sıhhatimize dikkat etmeliyiz asla soğuk su, ve diğer soğuk içecekleri ve açıkta satılan yiyeceklerden almamalıyız. Yolculuk boyunca dua ve zikri ihmal etmemeliyiz. Tekbir, tehlil, salavat-ı şerife getirmeliyiz.

– Hafif yemekler yemeliyiz, Az yemeye ve çok ibadete bakmalıyız. Çünkü bu günün bizim için nimet olduğunu yarının da meçhul olduğunu unutmamalıyız. Mekke ve Medine`de boy abdestiyle beraber sık sık duş almalıyız. Bunun hem sağlığımız hem de ibadetlerimizin sevabı için faydalı olacağını unutmamalıyız. Bizi tanıtıcı kimlik, otel adres kartı ve evrakımızı mutlaka ama mutlaka yanımızdan hiç eksik etmemeliyiz Paramızı emniyet edeceğimiz bir yere yatırmalı ve iyice muhafaza etmeliyiz. Gitmeden önce az bir miktar yanımıza riyal almalıyız.

– Sıcaklarda şemsiyesiz kesinlikle dolaşmamalıyız. Az gezip çok ibadet etmeliyiz.

– Tavaf ve say esnasında ve özellikle Hacer`ül Esvet`i öpebilmek için başkalarını incitmemeliyiz ve rehberimizle yaptığımız ilk tavaftan sonra ara ara yine rehberimizle beraber tavaf edeceğimizi bilmeliyiz.

– Gidiş ve dönüşlede yanımıza fazla eşya alıp lüzumsuz eşyaları, kendimizin taşıyacağını aklımızdan çıkarmadan, uçağın da 30 kg. dan fazla eşyaya ücret alacağını unutmamalıyız.

ÇOK ÖNEMLİ TAVSİYELER 3

– Programlı geziler hariç ekstra geziler için ve gerekirse ek nakliye ücretinin kendi tarafımızdan ödeneceğini bilmeliyiz ve bize lazım olacak şeyleri belirlemeliyiz.

– Kutsal iklimin her saniyesini tavaf, ibadet ve dua ile geçirmeliyiz. Bunun son ziyaretimiz olabileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

– Ülkemize döndüğümüzde Hac veya Umre yapmanın olgunluğunu her halimizle ispat edip, Hac ve Umre`ye gidecek olan, bölgemizin örnek insanı olmalıyız. Uçak yolculuğu öncesi lavabo ihtiyaçlarımızı gidermeli ve yanımıza aperatif yiyecekler almalıyız.

– Medine`de Peygamberimizi ziyaret saatlerinin kadınlar için sabah 07.00 -11.00, öğleden sonra 14.30 – 15.30 arası akşam da 21.00 – 23.00 arası olduğunu bilmeliyiz.

– Gittiğimiz gibi değil, “Annemizden doğmuş bir bebek gibi günahsız olarak dönmeye” gayret edip, bu cümlenin de HADİS-Î ŞERİF olduğunu unutmamalıyız…

UMRE TAKİP CETVELİ

– Gerekli vücut temizliğimi yaptım.

– Tırnaklarımı kestim.

– İhram havlularımı (İzar ve Rida) kuşandım.

– Abdest aldım.

– Normal giysilerimi erkekler için (çorap , atlet ,külot vs.) çıkardım.

– Bayanlar normal kıyafetleriyle ihrama girer.

– Mikat mahaline gittim.

– İki rekat ihram namazı kıldım.

– Umre niyetimi yaptım.

– Üç kez telbiye okudum. ( Lebbeyk Allahumme Lebbeyk)

– Tekbir , Tehlil, Teşbih , Salavat okudum.

– Harem`e girdim.

– Iztıba ( Omuza alman ihram havlusunun bir ucunu sağ koltuk altımdan geçirip sol omzuma atarak sağ omuz ve kolumun açıkta bırakılması) yaptım.

– Umre tavafına niyet ettim.( Ya Rab! Umre tavafı yapmak istiyorum. Kolay kıl.Kabul et.)

– Hacer-ul Esved` in hizasına gelip yönümü ona dönüp , ellerimi omuz hizasına kadar kaldırıp , ” Bismillahi Allahu-Ekber” diyerek selamladım .

– Kabe`yi soluma alarak Hatim`in dışından tavafa başladım. Her şavt, ( Hacer-ul Esved`den başlayarak Kabe`nin etrafında bir tur dolaşmak) Rukn-i Yemani ve Hacer-ul Esved`i uzaktan ” Bismillahi Allahu-Ekber” diyerek selamladım.

– İlk üç şavtta Remel yaptım.(Çalımlı yürüme.)

– Yedi şavtta tavafı bitirdim.

– Mültezem`de dua ettim.

– Sağ omzumu ihramla kapattım.

– Makam-ı İbrahim`in arkasında dua ettim.

– Bol bol zemzem içtim. Zemzem içerken zemzem duasını okudum.

– Say yapmak için Safa tepesine gittim.

– Yönümü Kabe`ye dönüp tekbir, tesbih, salavat okudum.

– Umre Sa`y`inin niyetini yaptım. (Ya Rab! Senin rızan için Umre S ay`i yapmak istiyorum. Kolay kıl, kabul eyle .)

– Safa`dan Merve`ye dört , Merve`den Safa`ya üç kez gittim.

– İki yeşil ışık arasında “Hervele” (kısa adımlarla koşarak,canlı ve çalımlı yürüme) yaptım. ( Bayanlar hervele yapmazlar.)

– Merve tepesinde dua ettim.

– Saçlarımı kısaltıp tırnaklarımı kesip (dipten veye kısmen) ihramdan çıktım. ( Bayanlar parmak ucu kadar saçlarından keseceklerdir.)
arası karşılanarak gönderiliyorsa veya Mekke’ye yolu düşmüşse o zaman umre yapmanın mahzuru olmaz, umre yapmak çok sevab olur.

Bu yazıyı paylaş
  • Share on Facebook
  • Share on Twitter
  • Share on Pinterest
  • Share on LinkedIn
  • Mail üzerinden paylaş

Facebook’ta Takip Et

Son Yayınlar

  • 2020 Şevval Ayı Umresi Fiyatları16 Şubat 2020 - 02:41
  • 2020 Hac Önkayıt Müracaatları Başladı16 Kasım 2019 - 13:31
  • Kahramanmaraş Şubemiz Hizmetinizde26 Ağustos 2018 - 13:51
  • Umre İçin Gerekli Evraklar5 Ağustos 2018 - 18:03
  • İhram Yasakları Nelerdir?5 Ağustos 2018 - 18:02
Bize Ulaşın
  • İstanbul Merkez

    Topçular Mah. Osmangazi Cad. No:2 B1 Ofis Blokları Kat:5 İç Kapı No:83 Eyüpsultan İSTANBUL

  • İstanbul Fatih Ofis

    Akşemsettin Mh. Halıcılar Cad. Çifte Kumrular Sok. No:44 / 1 Fatih İSTANBUL

  • Konya Ofis

    Feritpaşa Mah. Akcanlar Sok. No:35 Selçuklu / KONYA
    +90 533 364 44 35

  • Berlin Ofis

    Schöneberger Str. 11 10963 BERLIN

E-Posta & Telefon
  • E-Posta

    info@sehlentur.com

  • Telefon

    +90 212 635 70 77

  • WhatsApp

    +90 533 364 44 35

Belge No
  • TURSAB Belge No

    7952

  • IATA No

    88-2 1883 0

Banka Hesap Numaralarımız
  • Hesap Adı

    SEHLEN TURİZM EĞİTİM SAĞLIK YAY. İNŞ. SAN. LTD. ŞTİ.

  • Kuveyt Türk Kıztaşı Şubesi

    TL IBAN    :TR02 0020 5000 0948 1765 2000 01
    EUR IBAN :TR88 0020 5000 0948 1765 2001 02
    USD IBAN :TR18 0020 5000 0948 1765 2001 01

  • Türkiye Finans Katılım Bankası Yavuzselim Şubesi

    USD IBAN :TR82 0020 6000 5303 0787 7401 01

  • Albaraka Türk Fatih Şubesi

    USD IBAN :TR84 0020 3000 0223 4063 0000 02

Sosyal Medya Hesaplarımız
Umre
  • Umre Nedir?

    Umre nedir, nasıl yapılır ?

  • Umre İçin Önemli Bilgiler

    Umre İle İlgili Tavsiyeler

  • Umre İçin Gerekli Evraklar

    Kayıt İçin Gerekli Evraklar

  • İhram Yasakları Nelerdir?

    Umre’de İhram ve Yasakları

  • Umre Hac İlişkisi

    Umre yapana hac farz olur mu?

  • Umre Ziyaret Yerleri

    Umre yapana hac farz olur mu?

  • Umre Sözlüğü

    Anlamını bilmediğiniz kelimeler

Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni
  • Kamera Kayıtları Hakkında Aydınlatma Metni
  • Kişisel Veri Saklama Ve İmha Politikası
  • Kişisel Verileri Koruma Ve İşleme Politikası
  • Gizlilik Politikası ve Çerez Aydınlatma Metni
  • Veri Sahibi Basvuru Formu
 
Umre Nedir Umre Sözlüğü
Sayfanın başına dön

Sitemizde yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik Politikası Ve Çerez Aydınlatma Metni sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

TamamGizlilik Politikası Ve Çerez Aydınlatma Metni Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Aydınlatma Metni

Cookie and Privacy Settings



How we use cookies

We may request cookies to be set on your device. We use cookies to let us know when you visit our websites, how you interact with us, to enrich your user experience, and to customize your relationship with our website.

Click on the different category headings to find out more. You can also change some of your preferences. Note that blocking some types of cookies may impact your experience on our websites and the services we are able to offer.

Essential Website Cookies

These cookies are strictly necessary to provide you with services available through our website and to use some of its features.

Because these cookies are strictly necessary to deliver the website, refuseing them will have impact how our site functions. You always can block or delete cookies by changing your browser settings and force blocking all cookies on this website. But this will always prompt you to accept/refuse cookies when revisiting our site.

We fully respect if you want to refuse cookies but to avoid asking you again and again kindly allow us to store a cookie for that. You are free to opt out any time or opt in for other cookies to get a better experience. If you refuse cookies we will remove all set cookies in our domain.

We provide you with a list of stored cookies on your computer in our domain so you can check what we stored. Due to security reasons we are not able to show or modify cookies from other domains. You can check these in your browser security settings.

Google Analytics Cookies

These cookies collect information that is used either in aggregate form to help us understand how our website is being used or how effective our marketing campaigns are, or to help us customize our website and application for you in order to enhance your experience.

If you do not want that we track your visit to our site you can disable tracking in your browser here:

Other external services

We also use different external services like Google Webfonts, Google Maps, and external Video providers. Since these providers may collect personal data like your IP address we allow you to block them here. Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.

Google Webfont Settings:

Google Map Settings:

Google reCaptcha Settings:

Vimeo and Youtube video embeds:

Other cookies

The following cookies are also needed - You can choose if you want to allow them:

Accept settingsHide notification only
WhatsApp